Second opinion bij letselschade: dit moet u weten

Letselschade oplopen is een vervelende gebeurtenis. Naast een voorspoedig herstel, is het ook belangrijk om de juiste juridische bijstand te krijgen.

Soms kan het voorkomen dat u twijfelt aan de aanpak van uw huidige letselschadeadvocaat (bijvoorbeeld in het geval dat uw advocaat niet reageert op mails) of dat u simpelweg meer informatie en zekerheid wenst over de gang van zaken. In dat geval kan een second opinion een verstandige keuze zijn. In dit blog bespreken …

Lees verder

Wettelijke rente letselschade: wanneer van toepassing?

Letselschade is een ingrijpende ervaring die niet alleen fysieke en emotionele gevolgen heeft, maar ook financiële consequenties met zich mee kan brengen. In dit blog gaan we dieper in op de wettelijke rente letselschade. We bespreken wanneer deze van toepassing is en hoe wettelijke rente letselschade en rekenrente een rol spelen bij het vaststellen van de schadevergoeding.

Letselschade en financiële compensatie

Wanneer iemand letsel oploopt als gevolg van een ongeval of door toedoen van een ander, …

Lees verder

Gedeelde aansprakelijkheid bij een ongeval: hoe zit dat?

Er zijn situaties van verkeersongevallen te bedenken waarin er sprake is van gedeelde aansprakelijkheid. Normaliter is vrij snel duidelijk wie de aansprakelijke partij is, omdat een van de partijen zich duidelijk niet aan de verkeersregels heeft gehouden.

Maar bij gedeelde aansprakelijkheid moet u bijvoorbeeld denken aan een fietser die door rood rijdt en daardoor wordt aangereden door een automobilist. De automobilist is met zijn motorrijtuig altijd voor minimaal 50% aansprakelijk als hij een zwakkere verkeersdeelnemer aanrijdt, …

Lees verder

Gestruikeld over stoeptegel: is de gemeente aansprakelijk?

Als u gewoon over straat loopt, kunt u struikelen over een losse stoeptegel of door een gat in de weg. Een ongeluk kan immers altijd en overal gebeuren.

U kunt zich lelijk bezeren als u struikelt en ongelukkig ten val komt. Soms blijft het enkel bij wat kleine verwondingen, maar niet altijd. U kunt ook fracturen oplopen of ernstig letsel oplopen. In 2017 overleed zelfs iemand aan haar verwondingen nadat zij zwaar ten val kwam door …

Lees verder

Een auto-ongeluk tijdens werktijd: wie is aansprakelijk?

Elke dag vinden in ons land auto-ongelukken plaats, ook tijdens werktijd. Verkeersongevallen kunnen (ernstige) letselschade tot gevolg hebben. Indien het ongeval door een ander is veroorzaakt, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen. Ook als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt, heeft u soms recht op een schadevergoeding, namelijk wanneer er op het voertuig waarin u reed een inzittendenverzekering is afgesloten.

Hoe zit het met een auto-ongeluk onder werktijd? Wie is er dan …

Lees verder

Deelgeschilprocedure bij letselschade: wat houdt dit in?

Een letselschadezaak verloopt niet altijd soepel als twee partijen het niet eens worden, waarna er een deelgeschilprocedure kan worden opgestart. Onderhandelingen lopen vast en dan is zo’n procedure genoodzaakt.

Er kunnen immers langdurige discussies ontstaan over zaken zoals de aansprakelijkheid, de hoogte van de schadevergoeding en de schadeposten die zijn ontstaan door het letsel.

Wat is een deelgeschilprocedure?

Een deelgeschilprocedure is een procedure die wordt gestart bij de rechter, als twee partijen in een letselschadezaak onenigheid (een …

Lees verder

Voorbeeldbrief letselschade: hoe stel je iemand aansprakelijk?

Bent u slachtoffer van een ongeval? En ligt volgens u de schuld bij een andere partij? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Wij bieden u in deze blog gratis een voorbeeldbrief letselschade aan om de tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen.

Schakel een advocaat in

Als u letselschade heeft opgelopen, is het altijd raadzaam om een letselschadeadvocaat in te schakelen:

Een gespecialiseerde letselschade advocaat weet precies waar u recht op heeft. Hij of zij kan u helpen met …

Lees verder

Schadevergoeding bij littekens

Het oplopen van letselschade is een vervelende gebeurtenis en een van de gevolgen hiervan kan het oplopen van littekens zijn. Zulke gevolgen van letsel kunnen dan ook een grote nasleep hebben.

Is een litteken een reden om een schadevergoeding te claimen?

Vormen van schadevergoeding bij litteken

Als u door toedoen van een ander een litteken oploopt, heeft u recht op schadevergoeding. Het litteken is immers een gevolg (of onderdeel) van het opgelopen letsel. U heeft recht op …

Lees verder

Letselschade opgelopen door een hondenbeet: wat nu?

Een hondenbeet is een nare gebeurtenis die vervelende gevolgen kan hebben, zoals letselschade. Als u gebeten bent door een hond van iemand anders, dan kunt u de eigenaar aansprakelijk stellen voor de schade die u oploopt en waar u mogelijk in de toekomst mee te maken krijgt.

Als u littekens overhoudt aan de beet waar u psychische hinder door ondervindt, dan heeft u ook recht op smartengeld. We vertellen u in deze blog meer over wat …

Lees verder
Letselschade slachtoffer

Aansprakelijkheid bij ski-ongeluk en gedragsregels op de piste

Veel mensen kijken uit naar het wintersportseizoen, waarbij helaas ook nogal eens ski-ongelukken plaatsvinden. De eerste gipsvlucht laat niet lang op zich wachten, omdat een ongeluk juist op de piste in een klein hoekje zit.

Hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid bij een ski-ongeluk op de piste? Kun je ergens de schade verhalen en een schadevergoeding krijgen? En wat zijn de gedragsregels op de piste?

Gedragsregels piste

De regels die op de skipiste gelden, zijn vastgesteld door de Fédération Internationale …

Lees verder