letselschade

Veranderingen persoonsgebonden Budget (PgB) en letselschade

Vandaag is bekend geworden dat de 10-uursmaatregel voor huidige budgethouders van de baan is! Meer informatie vindt u op www.pgb.nl

Slachtoffers van ernstige letselschade beschikken vaak over een zogeheten Persoonsgebonden Budget (PgB). Er is dan op grond van de AWBZ een indicatie voor hulp afgegeven. Voor de hulp ontvangt het slachtoffer geld. Met behulp van dat geld kan het slachtoffer zelf de gewenste hulp inkopen.

Wetswijzigingen met ingang van 1 januari 2014

Met ingang van 1 januari 2014 ontvangen …

Lees verder
letselschade

Vaststellingsovereenkomst bij letselschade

Een letselschade zaak wordt doorgaans afgewikkeld middels een ‘vaststellingsovereenkomst’. In een vaststellingsovereenkomst zijn de afspraken vastgelegd met betrekking tot de getroffen eindregeling. Met deze eindregeling vindt er een definitieve afwikkeling plaats van de schade als gevolg van het ongeval. 

Onvoorziene omstandigheden

Na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst kan de verzekeraar noch het slachtoffer op de overeenkomst terugkomen, ook al blijkt de letselschade later hoger of lager uit te vallen dan op moment van tekenen voorzien. Slechts in …

Lees verder
letselschade advocaat

Aansprakelijkheid verkeersongeval met letselschade

Jaarlijks belanden er tientallen duizenden mensen in het ziekenhuis na een ongeval met letselschade in het verkeer. Soms gaat het om eenzijdige ongevallen, waar geen andere personen bij betrokken zijn, maar heel vaak is het opgelopen letsel een gevolg van bijvoorbeeld een botsing met een ander voertuig.

Letselschade bij ongemotoriseerden en motorrijtuigen

Om vast te stellen of er sprake is van aansprakelijkheid, moet er eerst gekeken worden naar de betrokken partijen. In het aansprakelijkheidsrecht is het zo …

Lees verder

Letselschade door fietsongeval

Jaarlijks moeten er maar liefst zo’n 78.000 mensen behandeld worden voor de gevolgen van een fietsongeval. Onlangs is er een project gestart om dit aantal omlaag te brengen.

Zes gemeenten hebben namelijk zogenaamde ‘flexibele fietspaaltjes’ geplaatst. Deze paal moet ervoor zorgen dat de fietser bij een botsing geen ernstige verwondingen oploopt doordat de paal de botsenergie beter absorbeert. Bovendien zijn de nieuwe paaltjes uitgerust met led-verlichting en een ribbelmarkering. De palen hebben een gunstig effect, nu …

Lees verder
letselschade

Letselschade door bekkenbodemmatjes

Een verzakking is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. De mogelijkheid bestaat om operatief de problemen te verhelpen en het bekkengebied te versterken.

Naast een traditionele ingreep wordt in sommige gevallen een implantaat geadviseerd, ook wel bekkenbodemmatje genoemd. Het betreft een zogenaamd meshproduct, een open geweven gaas van kunststof.

Bekkenbodemmatjes

Na het aanbrengen van een bekkenbodemmatje is de kans op ernstige complicaties aanwezig.

Inmiddels is gebleken dat in België en Nederland ruim 400 vrouwen het slachtoffer zijn geworden van letselschade …

Lees verder
letselschade

Letselschade en vermogen

Bij het afwikkelen van een letselschade ontvangt het slachtoffer een geldbedrag. In dat bedrag is de door hem geleden en nog te lijden schade opgenomen. De toekomstige kosten worden geschat.

Vermogensrendementsheffing bij letselschade

Als de letselschade wordt berekend moet ook rekening worden gehouden met de vermogensrendementsheffing. Dat is de belasting die het slachtoffer moet betalen over het vermogen dat hij op de bank heeft staan.

De fiscus gaat er van uit dat het vermogen een bepaald rendement oplevert …

Lees verder