letselschade advocaat

Chirurgen AMC: vuurwerkslachtoffers zelfde behandeling als oorlogsslachtoffers

Chirurgen van het AMC in Amsterdam pleiten ervoor dat vuurwerkslachtoffers op de Spoedeisende Hulp worden behandeld alsof het oorlogsslachtoffers zijn.

Illegale knallers zijn vaak zo krachtig, dat ze steeds vaker grote schade aanrichten en tot meer en meer zwaargewonden leiden.

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Cijfers vuurwerkslachtoffers

Het afgelopen jaar moest 18 procent van de vuurwerkslachtoffers in het ziekenhuis worden opgenomen. Zo’n hoog percentage is in de afgelopen 10 jaar niet voorgekomen. …

Lees verder

Letselschade door winters weer

Ieder jaar komt het veelvuldig voor als het winterse weer zijn intrede doet: letselschade door winters weer: uitglijden tijdens het lopen en valpartijen op de fiets.

De Stichting Consument en Veiligheid berekende afgelopen jaar nog dat tijdens de hevige sneeuwperiode van 14 tot en met 27 januari 2013 maar liefst 6.400 mensen na een glijpartij behandeld moesten worden op de Spoedeisende Hulpafdeling. Van alle slachtoffers zijn 5.600 mensen lopend onderuitgegaan. 850 slachtoffers hebben dat op of …

Lees verder
letselschade Utrecht

Wajong uitkering en letselschade

Als kinderen op jonge leeftijd letselschade oplopen na een ongeval en daardoor niet in staat zijn om te gaan werken, krijgen ze een Wajong uitkering.

In Nederland hebben ongeveer 240.000 mensen een Wajong uitkering. Vroeger werd er na het toekennen van de uitkering slechts sporadisch gekeurd. De overheid ging ervan uit dat er geen verandering meer zou ontstaan in de werksituatie van de jong gehandicapte.

Opnieuw keuren Wajong gerechtigden

Om te bezuinigen heeft het kabinet besloten om alle …

Lees verder
letselschade

Letselschade door val over lege pallet in supermarkt Aldi

Deelgeschil Rechtbank Gelderland 3 juni 2013

Op 23 december 2005, de vrijdag voor Kerstmis, is een lerares tijdens het doen van de boodschappen in de supermarkt Aldi ten val gekomen. De vrouw liep letselschade op aan haar schouder waarvoor zij is geopereerd. Zij houdt Aldi aansprakelijk voor haar schade. Aldi wijst aansprakelijkheid van de hand.

Gevaarzetting

De vrouw heeft haar verzoek gebaseerd op onrechtmatige daad. Zij heeft aangevoerd dat zij is gestruikeld over een lege of nagenoeg lege …

Lees verder
Bedrijfsongeval Utrecht

Schade na een ongeval registreren via App

Iedereen kent het Europese schadeformulier dat moet worden ingevuld als u betrokken raakt bij een ongeval waar ook een ander voertuig bij betrokken is. Het formulier wordt gebruikt om de eigen gegevens en gegevens van de tegenpartij te noteren. Met het schadeformulier kan de verzekeraar bepalen om welke schade het gaat en welke stappen ondernomen moeten worden.

Schade digitaal invullen via App

Tegenwoordig worden de gegevens echter steeds vaker digitaal ingevuld op smartphones en tablets, en dit …

Lees verder
letselschade advocaat

Belasting en letselschade

Vaak duurt het meer dan een jaar voordat een letselschadezaak wordt afgewikkeld. Dat komt omdat het genezingsproces moet worden afgewacht. Er moet worden gewacht op het moment dat het slachtoffer weer klachtenvrij is en zijn situatie gelijk is aan die van voor het ongeval.

Gewoonlijk moet ook een medisch advies aan een dokter worden gevraagd. In veel gevallen wordt ook een onafhankelijke arts gevraagd om zijn mening over het letsel te geven. Er wordt dan met …

Lees verder