letselschade

Re-integratie na beroepsziekte of arbeidsongevallen

Wim Eshuis, die vorige maand promoveerde op werknemerscompensatie en preventie van beroepsziekten en arbeidsongevallen, onderzocht onder meer de beroepsziekte RSI.

De diagnostiek van beroepsziekten (behalve OPS en mesothelioom) is in Nederland nog niet ver ontwikkeld. Ook is nog geen sprake van een geprotocolleerde werkwijze.

Het is, anders dan in bijvoorbeeld België en Duitsland, dus nauwelijks georganiseerd.

Re-integratie & onveilige werkplek

Eshuis ontdekte dat de werkgever na een incident met letselschade nauwelijks maatregelen treft, om de werkplek te verbeteren.

Het gaat …

Lees verder
Bedrijfsongeval Utrecht

Zelfstandig ondernemer en schade, wat nu?

Als zelfstandig ondernemer bent u onmisbaar in het bedrijf. Indien u niet meer kan werken door een ongeval, is het  van groot belang dat er snel gehandeld wordt. Het werk ligt immers stil, de kosten lopen op en uw klanten worden ongeduldig.

In kaart brengen van de schade

Uw bedrijf moet tijdens uw uitval door kunnen draaien. Van belang is dan ook dat de schade zo spoedig mogelijk in kaart wordt gebracht. Ook is belangrijk dat er voorschotten …

Lees verder
letselschade

Arbeidsongeval of beroepsziekte, wie draait op voor de kosten?

Jaarlijks lopen ongeveer 250.000 werknemers letselschade op door een arbeidsongeval of een beroepsziekte. Zo’n 10 procent zit na een half jaar nog steeds ziek thuis.

Werknemers betalen veelal zelf de kosten voor deze letselschade. Het gaat om een langdurige, kostbare en oneerlijke strijd voor de werknemer. Vaak hebben de verzekeraars van de werkgevers geen haast in het traject en genoeg middelen om in te zetten. Dit stelt Wim Eshuis, die onlangs promoveerde op werknemerscompensatie en preventie …

Lees verder
letselschade

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), wat is het?

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) wordt pas duidelijk als iemand schade oploopt en u daar op grond van de wet aansprakelijk voor bent.

Uw hond heeft bijvoorbeeld iemand gebeten en diegene heeft daardoor lichamelijke schade opgelopen, of u hebt onbedoeld spullen van een ander beschadigd.

In dat soort gevallen bent u daarvoor vaak aansprakelijk. De kosten kunnen, vooral als er sprake is van letselschade, al snel hoog oplopen.

Wat dekt de aansprakelijkheidsverzekering?

Over het algemeen dekt de aansprakelijkheidsverzekering …

Lees verder