letselschade Utrecht

Passagiersrechten aangescherpt

Het Europees Parlement verbetert passagiersrechten. Problemen waarmee reizigers veel te maken hebben zoals vertraging en ‘all-inclusive’ vliegreizen worden hierdoor beter aangepakt.

Passagiersrechten en ‘all-inclusive’ vliegtickets

Het is al jaren een grote ergernis bij reizigers: all-inclusive vliegtickets die uiteindelijk toch niet echt all-inclusive blijken te zijn. Soms komen er wel honderden euro’s aan extra kosten bij.

Goed nieuws: de verborgen toeslagen gaan verdwijnen, waardoor consumenten straks in één oogopslag kunnen zien wat hun reis echt gaat kosten.

Vergoedingen bij vertraging

Op …

Lees verder
letselschade

Zelfsturende auto’s (Google) en letselschade

Zelfsturende auto’s zoals die van Google zijn de toekomst. Deze ontwikkeling maakt het reizen niet alleen makkelijker, maar waarschijnlijk ook veel veiliger. Zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Eno Center for Transportation.

Minder letselschade door wegvallen rol bestuurder

De meeste auto-ongevallen worden op dit moment veroorzaakt door menselijke fouten. Als de rol van de menselijke bestuurder verdwijnt zal het aantal verkeersongevallen sterk teruglopen.

Het Amerikaanse Eno Center for Transportation heeft onderzoek gedaan en concludeert dat het aantal autogerelateerde ongevallen …

Lees verder
letselschade

Biedt een zwarte doos in de operatiekamer uitkomst?

In de luchtvaart is het een bekend fenomeen, maar in de medische wereld is het geheel nieuw: een zwarte doos in de operatiekamer. Binnenkort wordt de eerste proef gedaan. Deze zwarte doos, de ‘medical data recorder’ genoemd, zal via camera’s en microfoons gesprekken en verrichtingen van het operatieteam opnemen. Het doel is het vergroten van de veiligheid bij operaties.

Het vastleggen van de operatie

De operatie wordt vastgelegd met drie camera’s en drie microfoons, waarvan er een …

Lees verder