letselschade

Deelgeschilprocedure en causaal verband

Rechtbank Amsterdam 19 juni 2014

Op 12 december 2007 bevond betrokkene zich in het gebouw van het Rozentheater. Zij was daar aanwezig vanwege haar werk als theaterproducent bij de opening van een festival. Op het moment dat zij onder het balkon van het theater stond, is er een beamer op haar hoofd terechtgekomen. Betrokkene loopt daardoor letsel op.

ASR heeft als verzekeraar van het Rozentheater de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend.

Deelgeschilprocedure

Tussen partijen bestaat discussie over de gevolgen …

Lees verder

Defensie aansprakelijk voor schade giftige stoffen?

Medewerkers van Defensie hebben 15 jaar lang gewerkt met giftige camouflageverf die werd gebruikt om tanks en straaljagers te onderhouden.

Uit meetrapporten blijkt dat de verf het kankerverwekkende chroom-6 bevatte. In de verf zou 8 keer zo veel chroom-6 aanwezig zijn dan de norm destijds. Chroom-6 is een kankerverwekkende stof.

Defensie was op de hoogte

Op grond van meetrapporten uit 1999 en 2000 blijkt dat Defensie toen al wist dat de verf voorzien was van een te grote …

Lees verder
letselschade

Aansprakelijkheid MH17 vliegramp Malaysia Airlines

Op 17 juli 2014 vonden bij het noodlottige ongeval met vlucht MH17 298 mensen de dood waaronder 193 Nederlanders.

Naar aanleiding van de ramp zullen er naast het verdriet en de verwerking vragen rijzen over de aansprakelijkheid en eventuele schadevergoeding.

Verdrag van Montreal

De vraag of er schadevergoeding mogelijk is voor de nabestaanden hangt samen met de vraag wie er aansprakelijk kan worden gehouden en welk recht van toepassing is.

Lees verder

letselschade advocaat

Zorgplicht voor zzp’er

Deelgeschil Rechtbank Den Haag, 1 juli 2014

Het slachtoffer in deze zaak betreft een van de twee vennoten van een bouwbedrijf.

Het slachtoffer werd als zzp’er ingehuurd door een bouwbedrijf voor het verrichten van transport- schoonmaak en opruimwerkzaamheden in een bedrijfspand.

Bedrijfsongeval

Tijdens zijn werkzaamheden op de vierde verdieping heeft het slachtoffer een rol met vuilniszakken naar beneden laten vallen. Het slachtoffer besloot vervolgens om zich met de liftschaft te laten zakken om de rol vuilniszakken te pakken.

Op het …

Lees verder