Letselschade slachtoffer

Kan een politieagent haar werkgever aanspreken na een arbeidsongeval?

Een vrouwelijke agent liep tijdens een gevechtstraining letsel op. Ze oefende met een aantal mannelijke collega’s bepaalde traptechnieken in een sporthal met een elastische sportvloer. Een van de agenten stond in het midden, drie anderen om hem heen met elk een kussen. De agent in het midden moest telkens een bepaalde traptechniek oefenen.

Op een gegeven moment is de agente met een kussen tegen haar borst naar de in het midden staande collega gelopen. Door de …

Lees verder
letselschade fietsongeval

Goed advies over een AOV blijkt ver te zoeken

Als een zzp’er arbeidsongeschikt wordt, kan hij geen beroep doen op de sociale zekerheid. Hij is daarvoor immers niet verplicht verzekerd. Hij moet zijn eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. En daar blijkt het vaak aan te schorten. Men blijk het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet heel belangrijk te vinden. Andere zaken hebben een hogere prioriteit.

Een volgend probleem is dat het advies over de af te sluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering ver onder de maat blijkt te liggen. De Autoriteit Financiele …

Lees verder
Fietsers oudegracht utrecht

Arbeidsongeschiktheidsverzekering en letselschade: verrekening van premie

Een zelfstandig ondernemer in kaas had een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij De Goudse verzekeringen afgesloten. Hij werd door een ongeval volledig arbeidsongeschikt vanwege letselschade en kreeg op basis van 80% tot 100% uitbetaald. De AOV-verzekeraar had geoordeeld dat de man zijn eigen beroep niet meer zou kunnen uitoefenen en had om die reden besloten de man te helpen om een ander beroep te vinden. Hij volgde een omscholing om verder als uitvaartverzorger te gaan werken.

De voor het ongeval …

Lees verder
Tramongeval Utrecht letselschade

Moeten zzp’ers verplicht worden om pensioen op te bouwen?

Zzp’ers kennen geen verplichte pensioenopbouw. We krijgen er steeds meer in Nederland. Het kabinet heeft mensen de afgelopen jaren gestimuleerd om als zzp’er te gaan werken. Op dit moment hebben we er ruim 80.000. In tegenstelling tot gewone werknemers, bouwen de meeste zzp’ers geen pensioen op. Ze zijn daartoe niet wettelijk verplicht en blijken in de praktijk drukker met de continuering van hun werk en het vinden van voldoende opdrachtgevers, dan met het sparen voor later.

Als …

Lees verder
letselschade fietsongeval

Gaat het Nederlandse pensioenstelsel veranderen?

Vanaf april 2015 mogen Engelsen hun gehele gespaarde pensioen op 55-jarige leeftijd opnemen. Ze kunnen er dan voor kiezen om het geld dat ze vanaf het begin van hun werkzaam leven hebben gespaard, in een keer op te nemen. Het geld kunnen ze naar eigen inzicht uitgeven. Ze hoeven het niet voor hun pensioen aan te wenden of voor iets duurzaams, zoals het aflossen van de hypotheek op hun huis, maar ze kunnen er gewoon …

Lees verder
letselschade verkeersongeval

Onverwachte sprong met grote gevolgen

Dat een avond stappen soms ongekende gevolgen zoals letselschade kan hebben, blijkt uit het volgende vervelende voorval dat onlangs is voorgelegd aan het Hof Arnhem-Leeuwarden en waarin op 26 mei 2015 door het Hof uitspraak is gedaan (ECLI:NL:GHARL:2015:3732).

De onverwachte sprong vond plaats in de nacht van 23 op 24 maart 2012. Na een avond uitgaan verlaat een vrouw (laten we haar Marie noemen) met een vriendin een café in haar woonplaats. Het is al laat en …

Lees verder
letselschade slachtoffer utrecht

Hoogte van smartengeld: afhankelijk van de duur van het leed?

Op 24 november 2011 is een 54-jarige man als voetganger aangereden terwijl hij over een zebrapad liep. Als gevolg van de aanrijding heeft het slachtoffer een hoge dwarslaesie opgelopen waarna hij 3,5 maand later, op 8 maart 2012, is overleden.

Aansprakelijkheid

De echtgenote van het slachtoffer heeft bij brief van 20 februari 2012 de verzekeraar van de automobilist Univé, aansprakelijk gesteld. Univé heeft bij schrijven van 2 maart 2012 de aansprakelijkheid voor het ongeval volledig erkend.

Hoogte smartengeld

Gelijktijdig …

Lees verder