Verkeersongeval? Vanaf nu kun je mobiel de schade melden!

Verzekeraars gaan mee met het digitale tijdperk door mensen hun schade als gevolg van verkeersongevallen mobiel te kunnen laten melden. Dit geldt voor verkeersongevallen met motorrijtuigen, maar ook voor verkeersongevallen tussen fietsers of eenzijdige verkeersongevallen.

Mobiel schade melden met een app

Sinds enkele weken is de website www.mobielschademelden.nl online. Tevens is er een app ontwikkeld. In plaats van een Europees aanrijdingsformulier in te vullen, kun je vanaf nu online alle gegevens van de aanrijding invullen.

Foto’s en GPS

In …

Lees verder

Recht op vrije advocaatkeuze in administratieve procedures nader uitgelegd

Op 17 februari 2015 schreven wij over het recht op vrije advocaatkeuze voor personen die een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten.

Wanneer er sprake is van een gerechtelijke of een administratieve procedure en je hebt een rechtsbijstandsverzekering afgesloten, dan mag je zelf een advocaat kiezen om je te laten bijstaan in die procedure. De rechtsbijstandsverzekeraar betaalt dan de advocaatkosten.

Het recht op vrije advocaatkeuze vloeit voort uit de Europese Richtlijn 87/344/EEG.

Vrije advocaatkeuze in administratieve procedure

Van een gerechtelijk procedure is …

Lees verder

Attractiepark niet aansprakelijk voor gebroken enkel

Op 20 juli 2013 bezoekt een echtpaar met hun 2-jarige zoontje het attractiepark Plaswijckpark te Rotterdam.

In dit attractiepark bevindt zich een ‘airtrampoline’. Een airtrampoline is een (deels onder de grond geplaatst) rechthoekig bolvormig luchtkussen met een afmeting van ongeveer 9 meter bij 11 meter.

Ongeval airtrampoline

Tijdens het bezoek aan het attractiepark kreeg de moeder van het 2-jarig jongetje een ongeluk bij de airtrampoline. Het zoontje van het slachtoffer gleed van de trampoline, waarbij de moeder het jongetje wilde opvangen. Hierbij verstapte …

Lees verder

Beleidsaanpassing shockschade per februari 2016

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven heeft het beleid voor ‘shockschade’ aangepast per 15 februari 2016. De aanpassing zorgt voor een verruiming van de tegemoetkoming en geeft daarnaast een andere omschrijving van de term ‘shockschade’.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven kent een tegemoetkoming toe voor het psychisch letsel dat een persoon oploopt, indien de persoon getuige is van een geweldsmisdrijf of direct geconfronteerd wordt met de gevolgen van een geweldsmisdrijf. Voorheen omschreef het Schadefonds dit als ‘shockschade’.

Wat is shockschade?

De …

Lees verder