Rechter wijst schadeclaim af nadat verzekeraars fraude vermoeden

Op 16 december 2015 vond er ter hoogte van Harderwijk een botsing plaats tussen een bestelbus en een Mercedes personenwagen. Volgens de bestuurder van de Mercedes moest hij plotseling remmen vanwege een overstekend dier. Daardoor reed de bestelbus hem van achteren aan. Als gevolg van het ongeval liep de bestuurder van de Mercedes schade op. Hij eist daarom een schadevergoeding.

Verzekeraars

De eiser had de auto casco verzekerd bij Allianz. De verweerder had de bestelbus gehuurd bij …

Lees verder

Shockschade voor minderjarige zoon na directe confrontatie misdrijf

Rechtbank Gelderland, 12 oktober 2016, ECLI:NL:RBGEL:2016:5852

In de nacht van 22 op 23 juli 2013 is een man de woning van een gezin binnengedrongen waarbij hij de moeder van het gezin door wurging om het leven heeft gebracht. De 7-jarige zoon van de vrouw lag op dat moment te slapen en heeft zijn moeder de volgende ochtend gevonden liggend naast haar bed in een plas bloed. Hij heeft 112 gebeld en nadat de politie arriveerde moest …

Lees verder

Park aansprakelijk voor letselschade door aanval van wolf

Wat een leuk dagje uit voor het gezin moest worden, werd een grote nachtmerrie: een van de kinderen is blijvend verminkt door wolven in Park Oikos in Ruinen.

De feiten

Een moeder met twee kinderen van 5 en 8 jaar bezoeken in 2015 het familiepark. Park Oikos is sinds oktober 2016 gesloten. Het park stond bekend om de wolvenopvang. Onder begeleiding van een medewerker van het park kon je het afgesloten terrein met de wolven betreden en …

Lees verder
emotionele schadevergoeding

Arbeidsongevallen in Nederland vs. Europa

Uit vergelijkend onderzoek naar arbeidsongevallen in Europa, blijkt dat verzuim als gevolg van een arbeidsongeval in Nederland in 2015 lager ligt dan gemiddeld. Gemiddeld verzuimt in Europa 1,6% van de slachtoffers langer dan 4 dagen na een arbeidsongeval. In Nederland ligt dat percentage op 1,4%.

3% van alle werknemers een overkwam een arbeidsongeval. 1,4% van de slachtoffers bleef als gevolg daarvan minimaal een dag thuis.

Sectoren

Het grootst aantal arbeidsongevallen vond plaats in de horeca; 5,9% van alle …

Lees verder