Hersenschudding: oorzaak, gevolgen en herstel

U hebt er vast weleens van gehoord: een hersenschudding. Het kan heel goed zijn dat iemand in uw omgeving er last van heeft (gehad), of dat u zelf ooit slachtoffer van traumatisch hersenletsel bent geweest. Het komt namelijk nogal eens voor in de praktijk.

Heeft u last van een hersenschudding na een ongeval? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Neem contact op om vrijblijvend uw situatie te bespreken.

Neem contact op

Traumatisch hersenletsel

Een hersenschudding wordt ook …

Lees verder

Twee ton smartengeldvergoeding na medische fout

Rechtbank Rotterdam 21 maart 2017, ECL:NL:RBROT:2017:2139

Onlangs heeft de rechter een smartengeldvergoeding van twee ton toegekend na een medische fout.

Medische fout

Op 10 augustus 2007 is er bij een vrouw een CT-scan gemaakt waarbij met toeval een RIP (Ruimte Innemend Proces) aan de rechternier is ontdekt. Dit is een hoeveelheid abnormaal weefsel en/of vocht.

Na deze ontdekking is mevrouw onder behandeling gekomen bij een uroloog van het Weel-Bethesda Ziekenhuis. De uroloog heeft een afwachtend beleid gevoerd waarbij er …

Lees verder

CBS: Aantal verkeersdoden weer gestegen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht begin deze maand het bericht naar buiten dat in 2016 wederom meer doden in het verkeer zijn gevallen dan het jaar ervoor. In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. In 2015 waren dat er 621. Nadat er sinds 1972 een daling in het aantal verkeersdoden was, stijgt het aantal verkeersdoden sinds 2014 weer.

Van de 629 slachtoffers was het grootste gedeelte een inzittende van een personenauto …

Lees verder