PTSS bij politie

Slachtoffer van een posttraumatische stress stoornis (PTSS) als politieagent? Een advocaat van Utrechtse Schade Advocaten helpt u weer op weg!

PTSS is een verzamelnaam voor de psychische gevolgen van een trauma. Er is sprake van een posttraumatische stressstoornis als dit trauma niet wordt verwerkt.

Gratis advies voor uw situatie »

Oorzaken

Een trauma kan veroorzaakt worden door heftige incidenten tijdens het werk als politieagent. U kunt geconfronteerd worden met schokkende gebeurtenissen na een ongeval of een geweldsdelict. Ook kunt u zelf bedreigd worden en hier psychische klachten van ondervinden.

Gevolgen

Een angststoornis kan ingrijpende gevolgen hebben voor het verdere leven van de agent. Het slachtoffer kan te maken krijgen met concentratieproblemen, slaapproblemen, nachtmerries, depressies of zelfs verslaving. Dit kan er bovendien voor zorgen dat de agent zijn werkzaamheden bij de politie niet meer naar behoren kan uitvoeren.

PTSS en schadevergoeding

Als u als agent emotionele schade hebt opgelopen als gevolg van uw werk bij de politie, hebt u recht op smartengeld. U hebt bovendien recht op een schadevergoeding die betrekking heeft op materiële schade. Denk hierbij aan de kosten van een behandeling of aan langdurige arbeidsongeschiktheid als gevolg van het trauma.

PTSS advocaat nodig?

Hebt u als politieagent een post-traumatische stressstoornis? Neem contact op met een letselschade advocaat van Utrechtse Schade Advocaten. Wij hebben ervaring met het begeleiden van PTSS-slachtoffers en het claimen van schadevergoeding.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Jan Willem Koeleman

Jan Willem Koeleman heeft bijna 25 jaar ervaring in de letselschade. Hij is in de verzekeringswereld opgeleid tot registerexpert. Na zeven jaar is hij advocaat geworden en uitsluitend voor slachtoffers gaan werken. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), Advocaten voor slachtoffers van personenschade (ASP), Werkgroep Artsen Advocaten (WAA) en American Association for Justice (AAJ). In 2007 heeft Jan Willem aan de wieg gestaan van de oprichting van de Stichting Keurmerk Letselschade.

Neem contact op