Letselschade als voetganger of fietser

De wet biedt extra bescherming aan voetgangers of fietsers die betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval als een motorrijtuig bij het ongeval betrokken is. De bestuurder van het motorrijtuig is in dat geval voor tenminste 50% aansprakelijk voor de letselschade, tenzij hij zich met succes kan beroepen op overmacht.

Gratis advies voor uw situatie »

Indien de bestuurder/eigenaar van het motorrijtuig onbekend is, kan de schade bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen worden verhaald.

Advocaat voor slachtoffers

Als slachtoffer komt er veel op u af. Een advocaat van Utrechtse Schade Advocaten helpt u graag bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van de letselschade. Wij brengen de locatie van het verkeersongeval in beeld, vragen het politierapport of het proces-verbaal op en benaderen eventuele getuigen van het ongeval. Indien nodig, schakelen wij een verkeersongevallenanalist in.

Behoefte aan meer informatie of een vrijblijvend advies? Laat u informeren door een ervaren letselschade advocaat.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Hanneke van Ommen

De advocatuur is voor Hanneke van Ommen een dynamisch beroep waarin al haar talenten worden aangesproken: lijnen uitzetten met de cliënt, onderhouden van contacten, organiseren en onderhandelen. Alles om cliënten te helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Hanneke is aangesloten bij de Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA).

Neem contact op