U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Ongeval met letselschade door gebrekkige ladder

Rechtbank Den Bosch 20 maart 2013

In deze zaak betreft het een vrouw die met een uitschuifbare ladder bij haar thuis de zolder op wilde klimmen. Zij plaatst de ladder op de zoldervloer tegen het zolderluik aan en klimt omhoog. Toen zij ongeveer halverwege de ladder was, is de ladder geknikt. De ladder is vervolgens op de vloer gevallen en mevrouw is achterover gevallen waarbij zij met haar hoofd op de tegelvloer is neergekomen.

Letselschade

Door de val van de ladder heeft mevrouw letselschade opgelopen. Mevrouw is van mening dat de ladder gebrekkig is en dat zij daardoor is gevallen. Voor haar schade spreekt zij Trebs, de producent van de ladder, aansprakelijk.

Trebs ontkent dat de ladder gebrekkig is en stelt dat mevrouw de maximale belastbaarheid van de ladder heeft overschreden.  De betreffende ladder kan maar een gewicht dragen van 150 kg. Mevrouw was ten tijde van het ongeval 100 kg.

Productaansprakelijkheid

De rechter acht het onwaarschijnlijk dat mevrouw een last van meer dan 50 kg van de ladder tilde. Trebs dient te bewijzen dat de ladder niet gebrekkig is, wanneer zij niet slaagt in haar bewijslast is zij aansprakelijk.

Meer informatie

Utrechtse Schade Advocaten is expert op het gebied van letselschade. Heeft u vragen over letselschade of wilt u een vrijblijvend advies? Neem contact op met een ervaren letselschade advocaat!

Bron: LJN BZ5497


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Ellis Goyarts

Bij letselschade gaat het niet alleen om het juridische, maar juist ook om de menselijke kant. Na een ongeval voelen slachtoffers zich zo machteloos. Ik vind het belangrijk om dat gevoel weg te nemen. Zo krijgt het slachtoffer weer grip op het leven.

Neem contact op