U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Onterechte hersenoperaties in Medisch Spectrum Twente

28 november 2012 – Dertien patiënten hebben mogelijk ten onrechte een hersenoperatie gehad in het Medisch Spectrum Twente, aldus gebleken uit een onderzoek van 120 patiëntendossiers van neuroloog Steur.

In totaal onderzocht het Medisch Spectrum Twente  120 operaties welke uitgevoerd zijn door of onder leiding van neuroloog Steur in de periode tussen 1996 en 2003. Bij dertien daarvan zijn er aanwijzingen dat deze mogelijk overbodig werden uitgevoerd omdat het gezonden patiënten betrof. Bij tientallen patiënten zijn ook ten onrechte diagnoses als alzheimer, parkinson en MS vastgesteld.

Schadevergoeding patienten 

In 2005 is er al een onderzoek gestart onder leiding van een advocaat tegen de handelwijze van de neuroloog. In 2009 is er aangifte gedaan tegen Steur bij het Openbaar Ministerie. Inmiddels hebben al 200 patiënten zich gemeld en er is tussen de 1 en 2 miljoen euro aan schadevergoeding uitgekeerd aan de gedupeerden.

USA advocaten biedt hulp

Bent u slachtoffer geworden van een verkeerd vastgestelde diagnose of een overbodige of onjuist uitgevoerde operatie? Utrechtse Schade Advocaten kan aan de hand van verder onderzoek nagaan welke rechten u als patiënt heeft op een schadevergoeding.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Ellis Goyarts

Bij letselschade gaat het niet alleen om het juridische, maar juist ook om de menselijke kant. Na een ongeval voelen slachtoffers zich zo machteloos. Ik vind het belangrijk om dat gevoel weg te nemen. Zo krijgt het slachtoffer weer grip op het leven.

Neem contact op