Hanneke van Ommen

Hanneke heeft haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht gecombineerd met de studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Dat was voor haar een mooie gelegenheid om de praktische insteek te vergelijken met de wetenschappelijke kant van het vak. Vervolgens ontdekte ze tijdens haar werk bij de Rechtbank Arnhem dat ze liever ‘aan de andere kant’ van de tafel wilde zitten.

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat bij een letselschadekantoor in Amersfoort, is Hanneke overgestapt naar Utrechtse Schade Advocaten.

De advocatuur is een dynamisch beroep waarin al haar talenten worden aangesproken. Enerzijds op sociaal vlak: lijnen uitzetten met de cliënt, onderhouden van contacten, organiseren en onderhandelen. Anderzijds krijgt ze als advocaat de mogelijkheid zich volledig in het recht te verdiepen. Dit alles in het belang van de cliënt. Zodat de juridische bijstand terecht komt bij de mensen die dat het meeste nodig hebben.

Hanneke is lid van de Vereniging van Letselschade advocaten (LSA) en is aangesloten bij de Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA).

Publicatie: H. van Ommen, Immateriële schadevergoeding: gerechtvaardigd door een inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht, Letsel & Schade 2010 nr. 4”.