Letselschade openbaar vervoer

Bij een ongeval in een bus, tram, metro of trein zijn speciale regels van toepassing.

Voor het openbaar vervoer en personenvervoer geldt dat de vervoerder aansprakelijk is voor de letselschade van de reiziger, tenzij de vervoerder kan aantonen dat een ongeval onvermijdelijk was. Dit verweer kan niet worden ingeroepen door de vervoerder als bijvoorbeeld de bestuurder een fout heeft gemaakt.

Er geldt een verjaringstermijn van drie jaar na het ontstaan van het ongeval.

Gratis advies voor uw situatie »

Utrechtse Schade Advocaten biedt hulp

Als slachtoffer komt er veel op u af. Een advocaat van Utrechtse Schade Advocaten helpt u graag bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van de letselschadeBehoefte aan meer informatie of een vrijblijvend advies? Neem contact op!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Jan Willem Koeleman

Jan Willem Koeleman heeft bijna 25 jaar ervaring in de letselschade. Hij is in de verzekeringswereld opgeleid tot registerexpert. Na zeven jaar is hij advocaat geworden en uitsluitend voor slachtoffers gaan werken. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), Advocaten voor slachtoffers van personenschade (ASP), Werkgroep Artsen Advocaten (WAA) en American Association for Justice (AAJ). In 2007 heeft Jan Willem aan de wieg gestaan van de oprichting van de Stichting Keurmerk Letselschade.

Neem contact op